3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kuřecí masala je úžasně kořeněné indické jídlo, které jistě rozehřeje vaše chuťové pohárky. Tento recept vám přináší ten správný mix exotických koření, čerstvých bylinek a šťavnatého kuřecího masa. Vaření této pikantní speciality je rychlé a snadné, takže si můžete snadno dopřát lahodné indické jídlo i v pohodlí domova. S několika jednoduchými kroky a neodolatelným umami, si užijete skvělou chuťovou orgii plnou pikantních okamžiků. Vyzkoušejte tento recept na pikantní kuřecí masala a přivítejte indickou kuchyni do svého jídelníčku.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 2 rajčata (nasekaná)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého skořice
- ½ lžičky soli
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso a smažte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte koření (koriandr, kurkumu, kmín, papriku, kardamom, skořici) a smažte 2 minuty, dokud se koření neuvoní vůni.
- Přidejte rajčata a papriku a vařte 5-7 minut, dokud se maso neudusí.
- Přidejte sůl podle chuti a promíchejte.
- Smaso podávejte posypané čerstvým koriandrem.