9. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pikantní krevetový bobó s maniokem
zdroj: Recepty 24/7


Potěšte své⁢ chuťové⁤ buňky tímto ⁣exotickým⁣ receptem ⁢na pikantní krevetový bobó s maniokem. Tento ⁢tradiční brazilský pokrm, plný chuti a ⁣vůní, je ⁤ideální pro ⁣milovníky mořských plodů a pikantního jídla. Náš recept je snadno srozumitelný a poskytne vám všechny‌ informace,jak připravit ​tento⁣ jedinečný jídlo krok za krokem.

Suroviny

  • 500 ⁢gramů krevet
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků ⁢česneku
  • 1 pálivá paprika
  • 1 velká zelená​ paprika
  • 3‍ rajčata
  • 1 lžíce olivového ⁢oleje
  • 250 ml‍ bílého vývaru
  • 2 ‍lžíce rajčatové pasty
  • 1 ‌lžička sladké papriky
  • 1⁢ lžička kari koření
  • 500 gramů manioku
  • Sůl a čerstvě​ mletý pepř dle chuti
  • Hrst‌ čerstvé petržele

Postup

Začneme přípravou krevet.Pokud jsou mražené,⁣ nejprve je rozmrazíme a necháme okapat. Následně je osolíme, opepříme a necháme odležet na chladném⁣ místě.

Připravíme si zeleninu. Cibuli, česnek‍ a pálivou papriku nakrájíme na drobno. Zelenou papriku a rajčata naopak na větší kousky. Maniok oloupeme, ‍odstraníme střední vláknitou část a nakrájíme na‍ menší kousky.

Na pánvi si rozehřejeme olivový⁤ olej a na něm ⁤nejprve zesklovatíme⁢ cibuli s česnekem. ​Když je cibule skleněná, přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papriku.

Poté do pánve‍ přidáme maniok a osmahneme ho z obou stran. Když je maniok zlatohnědý, přisypeme zelenou papriku a ​rajčata. Chvíli restujeme,‍ aby zelenina pustila šťávu.

Nyní je na řadě přidání rajčatové pasty, sladké papriky a kari koření.Všechno důkladně promícháme.Jídlo ⁣zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni, dokud se maniok úplně ⁣nezměkne.

Nakonec přidáme krevety a necháme je v jídle prohřát. Pokud⁢ již byly⁤ předtím uvařené, stačí jen pár minut, jinak je necháme v bobó až do jejich úplného propečení. Do hotového jídla vmícháme‌ nasekanou⁣ petržel a necháme chvíli prolnout chutě.

Krevetový bobó ⁤s maniokem je​ hotový a my ho ​můžeme servírovat. podává se tradičně s ⁤rýží. Případně ‍můžeme připravit i jinou přílohu dle vlastní chuti. toto jídlo je díky své pikantnosti velmi oblíbené zejména v chladnějších měsících.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář