17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pikantní hovězí kari
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní ⁤hovězí‍ kari ‍je lahodný a pikantní recept, který zaujme vaše⁣ chuťové buňky.⁢ Tato jídlo je plné bohatých kari příchutí a⁣ nabízí sladkost, kyselost ​a pikantnost v každém soustu. Hovězí maso je‌ zde smaženo se​ směsí​ exotických koření a ‍aroma se propůjčuje do každého ​kousku. S tmavou omáčkou, zeleninou‌ a kokosovým mlékem, tento recept slouží jako ⁢vynikající hlavní chod do ‍vaší večeře. Užijte si tento pikantní zážitek a vyzkoušejte připravit toto lahodné hovězí ⁣kari‍ již dnes!

Suroviny

  • 500 g ⁤hovězího masa (pokrájeného ⁢na nudličky)
  • 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce⁢ červené kari pasty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového ​mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 2​ mrkve (oloupané a nakrájené na tenké plátky)
  • Sůl a ‍pepř dle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo‌ hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte v něm hovězí maso dozlatova. Poté ho přesuňte na‌ vedlejší talíř.
  2. Ve stejném hrnci přidejte na másle nakrájenou⁢ cibuli a ​česnek. ⁤Smažte‍ je ‌dozlatova.
  3. Přidejte červenou kari pastu a smažte ji s cibulí‍ a⁤ česnekem asi‌ 1 minutu, dokud nezačne⁣ uvolňovat vůni.
  4. Přidejte kokosové​ mléko, sójovou omáčku a cukr. Promíchejte a nechte omáčku provařit.
  5. Vraťte​ maso do ⁤hrnce spolu ‍s paprikou a mrkví. Vařte a⁢ míchejte asi⁣ 10 minut, ​nebo ‌dokud maso ​není měkké a⁣ zelenina‍ je mírně křupavá.
  6. Ochutnejte a případně ‌dochuťte solí ‌a⁢ pepřem podle své chuti.
  7. Servírujte hovězí kari s rýží nebo plackami ​naan.