17. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní hovězí kari je lahodný a pikantní recept, který zaujme vaše chuťové buňky. Tato jídlo je plné bohatých kari příchutí a nabízí sladkost, kyselost a pikantnost v každém soustu. Hovězí maso je zde smaženo se směsí exotických koření a aroma se propůjčuje do každého kousku. S tmavou omáčkou, zeleninou a kokosovým mlékem, tento recept slouží jako vynikající hlavní chod do vaší večeře. Užijte si tento pikantní zážitek a vyzkoušejte připravit toto lahodné hovězí kari již dnes!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (pokrájeného na nudličky)
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 2 mrkve (oloupané a nakrájené na tenké plátky)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte v něm hovězí maso dozlatova. Poté ho přesuňte na vedlejší talíř.
- Ve stejném hrnci přidejte na másle nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
- Přidejte červenou kari pastu a smažte ji s cibulí a česnekem asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni.
- Přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a cukr. Promíchejte a nechte omáčku provařit.
- Vraťte maso do hrnce spolu s paprikou a mrkví. Vařte a míchejte asi 10 minut, nebo dokud maso není měkké a zelenina je mírně křupavá.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Servírujte hovězí kari s rýží nebo plackami naan.