15. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Phở – tradiční vietnamská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở je tradiční vietnamská ​nudlová polévka, která je‍ oblíbená po celém světě. Tato skvělá lahůdka je připravována z hustého ‍hovězího⁤ vývaru, ​plněného čerstvými bylinkami, kousky hovězího masa a rýžovými nudlemi. Phở je nejen chutné jídlo,⁣ ale ‌také přináší mnoho‍ zdravotních výhod, díky své bohatosti na ‌vitamíny a‍ minerály. Pokud máte rádi exotickou kuchyni a chuťové dobrodružství, určitě si vyzkoušejte připravit tradiční vietnamskou nudlovou ‌polévku Phở.

Suroviny:

  • 400 g rýžových⁢ nudlí
  • 500‍ g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička koriandru v ‌semínkách
  • 1 lžička‍ nového ​koření
  • 1 lžička skořice
  • 1‌ lžička​ čerstvého zázvoru‌ (nastrouhaného)
  • 2⁢ lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce‌ sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • čerstvá listová zelenina (např.‍ bazalka, koriandr, mungo klíčky)
  • limečka
  • další přílohy ⁢dle chuti (např.‌ vývar, chilli papričky, hoisin omáčka, sriracha omáčka)

Postup:

  1. Maso ⁢nakrájejte na tenké⁢ plátky.
  2. Cibuli rozřežte‌ na půlky. Do jedné⁤ z polovin přišpendlete hřebíčky a celé koriandrové semínka.
  3. Do⁢ hrnce‌ s vodou dejte maso, cibuli s kořením, nové koření, skořici a ‍zázvor. Vařte⁤ při nízké teplotě po dobu 1,5 hodiny, dokud maso nezměkčí.
  4. V mezičase si připravte nudle podle ⁣návodu‌ na obalu.
  5. Uvařené maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na jemné ​nudličky.
  6. Vývar sceďte a vhoďte zpět na oheň.​ Přidejte rybí⁢ omáčku, sójovou​ omáčku a cukr. Vařte asi 5 minut.
  7. Do mísy‍ si⁢ připravte nudle, na ně položte plátky masa a zalijte vroucím vývarem. Přidejte zeleninu dle ⁣chuti.
  8. Podávejte s ⁣limečkou ⁢a dalšími​ přílohami.