10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Phở hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7




Phở ⁣hovězí ⁤polévka je tradiční ‍vietnamské jídlo, které vás okouzlí svou bohatou a aromatickou chutí. ⁢Tato polévka je připravena z hovězího masa, koření a rýžových​ nudlí,​ které​ jsou vařeny v lahodné vývaru. Její chuťový zážitek ​umocňuje čerstvá zelenina a bylinky, které jsou‌ podávány jako příloha. Naše receptura vám⁢ přináší krok za ​krokem, ⁤jak‌ si tuto lahodnou polévku připravit sami doma. Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni ve svém vlastním kuchyňském prostoru!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 1 velká cibule
  • 2 zázvorové kousky (asi 5‌ cm)
  • 2 ⁢hřebíčky
  • 2 lžičky celých koriandrových ⁣semínek
  • 4⁣ hříbky‌ (sušené) nebo​ 200 g čerstvých‌ hub
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje (např. sezamového)
  • 2 ​l hovězího⁤ vývaru
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 svazek jarní cibulky
  • koriandr na ⁤ozdobu
  • sůl⁤ a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a cibuli oloupejte a rozkrojte na dvě poloviny.
  2. Zázvor očistěte a rozdlábejte na menší kousky.
  3. Na pánvi‍ rozpalte olej a ‍osmahněte na něm ​cibuli, zázvor, hřebíčky a koriandrová semínka.
  4. Přidejte hovězí‌ maso a smažte⁢ ho z obou stran, dokud nezezlátne.
  5. Do ‌hrnce nalijte vývar a přidejte opečené maso s kořením.
  6. Polévku vařte na mírném ohni ⁣asi​ 1,5‍ hodiny, dokud maso ⁤nezměkne.
  7. Mezitím namočte sušené hříbky do vroucí vody na​ 20 minut a poté je nakrájejte ‍na plátky.
  8. Česnek oloupejte a nakrájejte‌ na tenké plátky.
  9. Do polévky přidejte namočené​ hříbky, česnek, rybí omáčku, sojovou omáčku, sůl ‌a pepř.
  10. Vše vařte⁤ dalších 10 minut.
  11. Rýžové nudle dejte do‍ vroucí vody a vařte podle pokynů na obalu. Poté je⁢ opláchněte studenou ⁤vodou.
  12. Do hotové polévky přidejte vařené nudle.
  13. Chilli⁤ papričku nakrájejte na tenká kolečka a jarní cibulku⁢ na menší kousky.
  14. Polévku posypte jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem.
  15. Podávejte teplou a ​případně doplňte o další přísady dle chuti (např. fazolové klíčky).