29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Phở gà je tradiční vietnamské jídlo, které si získalo oblibu po celém světě. Tento recept, který připravíte snadno a rychle, vám přinese autentickou chuť tohoto lahodného pokrmu. Kombinace domácí vývaru, kuřecího masa a aromatických bylinek vás nenechá chladnými. Pobavte své chuťové pohárky s tímto vynikajícím receptem na phở gà.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 300 g rýžových nudlí
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 500 ml kuřecího vývaru
- 4 stonky jarní cibulky (na drobné kousky nakrájené)
- 1 rukola (na drobné kousky nakrájená)
- 1 limeta (na tenká kolečka nakrájená)
- 1 červená paprika (na drobné kousky nakrájená)
- 1 červená chilli paprička (na tenká kolečka nakrájená)
- 1 hrst lístků čerstvé máty
Postup
- Nejprve si připravíme vývar. V hrnci s vařící vodou povaříme kuřecí prsa s cibulí, hřebíčky, zázvorem, kmínem, koriandrem, skořicí, solí a černým pepřem. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou prsa uvařená. Poté je vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
- V jiném hrnci připravíme nudle podle pokynů na obalu. Po uvaření je opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V menším hrnci smícháme kuřecí vývar, rybí omáčku a sójovou omáčku. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut.
- Na talířích rozložíme nudle, na které poklademe plátky uvařeného kuřecího masa.
- Přilijeme horký vývar a ozdobíme jarní cibulkou, rukolou, lístky máty, tenkými plátky limetky, nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou.
- Takto připravenou Phở gà můžeme podávat horkou.