29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Phở gà.
zdroj: Recepty 24/7

Phở gà je ⁢tradiční ‌vietnamské jídlo, které si získalo‍ oblibu po celém světě. ⁤Tento‌ recept, který připravíte snadno a rychle, vám přinese autentickou chuť tohoto lahodného pokrmu.⁤ Kombinace​ domácí vývaru, ‍kuřecího‍ masa⁣ a aromatických bylinek vás nenechá⁤ chladnými. Pobavte své chuťové pohárky s‍ tímto vynikajícím receptem na phở‌ gà.

Suroviny

  • 400 ​g ⁤kuřecích prsou
  • 300 ‌g‌ rýžových nudlí
  • 1⁤ velká⁤ cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžíce olivového ⁤oleje
  • 1 lžíce rybí⁢ omáčky
  • 1‌ lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1‍ lžička mletého koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1⁣ lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě‍ mletého černého ⁢pepře
  • 500‍ ml kuřecího vývaru
  • 4 stonky jarní⁤ cibulky‌ (na⁣ drobné kousky nakrájené)
  • 1 rukola (na drobné kousky nakrájená)
  • 1 limeta (na tenká kolečka nakrájená)
  • 1⁤ červená paprika (na drobné ⁤kousky nakrájená)
  • 1 červená chilli ⁤paprička (na tenká kolečka nakrájená)
  • 1 hrst⁣ lístků čerstvé máty

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁢ vývar. V hrnci s vařící⁣ vodou povaříme kuřecí⁢ prsa s cibulí, hřebíčky, zázvorem, kmínem, koriandrem, skořicí, solí a ‌černým pepřem. Vaříme na‌ mírném⁤ ohni asi⁣ 20 minut, dokud ​nejsou‍ prsa uvařená. Poté je vyjmeme z vývaru,‌ necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V jiném ⁢hrnci⁣ připravíme nudle podle pokynů na obalu. Po uvaření je opláchneme studenou vodou ⁣a ⁣necháme okapat.
  3. V menším hrnci smícháme kuřecí vývar,‌ rybí omáčku a sójovou omáčku. Přivedeme k ‍varu a ⁣vaříme asi 5​ minut.
  4. Na talířích rozložíme nudle, na⁤ které poklademe plátky⁢ uvařeného kuřecího masa.
  5. Přilijeme horký​ vývar a ozdobíme ⁤jarní ⁤cibulkou, rukolou, lístky ‌máty, tenkými plátky limetky, nakrájenou červenou​ paprikou a chilli papričkou.
  6. Takto připravenou ⁢Phở ‌gà ‍můžeme podávat horkou.