29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo je populární vietnamská polévka s hovězím masem, jemně kořeněná a plná lahodných chutí. Díky kombinaci aromatických bylinek, koření a kuřecího vývaru je tato polévka nejen lahodná, ale také osvěžující a zdravá. Vyzkoušejte recept na tradiční Pho Bo a užijte si nezapomenutelnou chuťovou dobrodružku zdaleka ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 skořice
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička celých koriandrových semínek
- 1 l vody
- 250g rýžových nudlí
- 1 pórek
- 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na plechu pečicího papíru nechte zrát cibuli, hřebíček, skořici, novočínek a koriandrová semínka dokud nejsou krásně tmavé. Poté smíchejte s vodou a přiveďte kvaru.
- Přiveďte vodu k varu v hrnci a dejte do ní hovězí maso, přidejte zeleninu a teplý vývar. Přiveďte k varu a nechte vařit na slabém ohni asi 1,5 hodiny.
- Změknuté hovězí maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na tenká kolečka.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte v ní nudle. Noodles rozdělte do mísy, na nudle vložte kolečka hovězího masa a zalejte horkým vývarem.
- Přidejte nakrájený pórek, zázvor, chilli papričku, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.