29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho Bo – Vietnamská polévka s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je populární vietnamská polévka s hovězím masem,⁢ jemně ‍kořeněná ⁢a ⁢plná ⁢lahodných chutí. Díky kombinaci aromatických bylinek,​ koření a kuřecího vývaru je tato polévka nejen lahodná, ⁣ale také osvěžující a zdravá.‍ Vyzkoušejte ​recept na tradiční⁤ Pho Bo a užijte⁤ si nezapomenutelnou chuťovou ‍dobrodružku zdaleka ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1⁣ skořice
  • 2 kuličky nového‌ koření
  • 1 lžička celých koriandrových semínek
  • 1⁤ l vody
  • 250g rýžových nudlí
  • 1⁢ pórek
  • 1/2 ⁤lžičky‍ čerstvě nastrouhaného​ zázvoru
  • 1 chilli​ paprička
  • 1 lžíce rybí⁢ omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na plechu pečicího ‌papíru nechte​ zrát‌ cibuli, hřebíček, skořici, ‌novočínek a koriandrová semínka dokud nejsou krásně tmavé. Poté smíchejte s vodou a‍ přiveďte kvaru.
  2. Přiveďte vodu k varu v hrnci a ​dejte do ‌ní hovězí maso, přidejte zeleninu⁣ a teplý vývar. Přiveďte k⁤ varu a nechte vařit na slabém ohni ​asi ⁣1,5 hodiny.
  3. Změknuté hovězí maso vyjměte z vývaru a ⁢nakrájejte na ‍tenká kolečka.
  4. V hrnci přiveďte k varu‌ vodu⁢ a uvařte v ní nudle.⁤ Noodles rozdělte ‍do mísy, na nudle vložte kolečka ⁤hovězího masa a zalejte horkým vývarem.
  5. Přidejte nakrájený pórek, zázvor, chilli⁤ papričku, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Podávejte posypané čerstvým ⁤koriandrem.