1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte autentický vietnamský recept na tradiční polévku pho bo s hovězím masem. Tento lahodný pokrm je plný aromatických bylinek, koření a krásně nařezaného hovězího masa. Připravena za pouhých pár kroků, tato polévka určitě potěší vaše chuťové buňky a navodí vám pocit exotiky a tepla. Naše receptura vám krok za krokem přiblíží přípravu této výjimečné vietnamské pochoutky. Vyzkoušejte ji ještě dnes a přenesete se na chvilku do tradičních vietnamských uliček plných vůní a chutí.
Suroviny
- 400g hovězího masa (může být roštěné nebo plátky)
- 200g rýže pho
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 skořice
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička fenyklových semínek
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 limeta
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať
- hrst fazolových klíčků
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, skořici, koriandrová a fenyklová semínka, dokud nezačnou vůní.
- Pokud používáme roštěné maso, tak ho po opečení společně s medem přidáme do hrnce a zalijeme 1,5l vody.
- Nařízneme na menší kusy limetu a přidáme spolu s rybí omáčkou do hrnce.
- Nechejte polévku vařit minimálně 1,5 hodiny, poté maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V druhém hrnci připravíme rýžové nudle dle pokynů na obalu.
- Hotové nudle rozdělíme do misky, přidáme plátky masa a zalijeme vařící polévkou.
- Dekorujeme naťmi a fazolovými klíčky a podáváme horké.