9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pho bo: vietnamská polévka s hovězím.
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je tradiční a oblíbená vietnamská polévka s hovězím masem,⁤ která vás přenese⁣ do autentického asijského ⁣prostředí. Tato chutná a aromatická ‌polévka je plná čerstvých ingrediencí,⁣ jako jsou nudle, bylinky‌ a koření, které se společně harmonicky snoubí. Připravte si tento exotický pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky a dodá vám potřebnou energii na celý den.

Suroviny

  • 400 g‌ hovězího masa​ (maso na polévku, ideálně s kostí)
  • 2 lžíce rybí⁤ omáčky
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 starší cibule
  • 3 hřebíčky
  • 3 kardamomové plody
  • 2 ⁢lžíce⁣ cukru
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g rýžových nudlí ​(nejlépe tenkých)
  • 1 červená paprika (nasekaná na proužky)
  • 1 svazek koriandru ​(nať i​ stonky)
  • 1 limetka
  • čerstvá mátová nebo bazalková ⁤nať (na ozdobu)
  • sójová omáčka (nepovinně)

Postup

  1. Maso důkladně opláchněte pod tekoucí vodou⁤ a přiveďte k varu ⁢ve velkém hrnci s vodou.
  2. Po vyvaření odstraňte povrchovou⁢ pěnu⁢ a přidejte ⁤rybí omáčku, zázvor,‍ skořici, nakrájenou cibuli, hřebíček, kardamom a ⁢cukr.
  3. Snižte teplotu, aby⁤ pokrmy lehce vařily, a ⁤vařte ⁢1-2‌ hodiny, dokud se maso ⁣nezměkne.
  4. Ve druhém hrnci si uvařte rýžové nudle podle návodu ‍na obalu, opláchněte je studenou ⁤vodou a odložte​ stranou.
  5. Vezměte si klobásy z masa, maso nakrájejte na tenké plátky​ a vrátte zpět⁣ do vývaru.
  6. Z vývaru odstraňte koření a cibuli, vývar dochuťte solí podle chuti.
  7. V každé misce rozložte porce nudlí, plátky masa a zalijte‍ horkým vývarem.
  8. Přidejte nať koriandru, nasekanou⁢ červenou papriku a nakrájenou limetku.
  9. Můžete také ⁢přidat nasekanou mátovou nebo ‍bazalkovou nať pro dochucení.
  10. Podávejte s lžící a hůlkami a podle chuti můžete přidat sójovou omáčku.