2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – vietnamská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

‌Pho bo je klasická vietnamská ⁣polévka, ⁣která se ​stala oblíbeným jídlem po ⁣celém světě. Tato⁣ aromatická‌ a lahodně dochucená polévka je připravována z hovězího⁢ masa,⁤ vůněného vývaru, šťavnatých nudlí, čerstvé ⁢zeleniny‌ a aromatických bylinek. Pho bo je plné ​chutí a ⁣textur, které se skvěle doplňují a tvoří jedinečný gastronomický zážitek. Připravte si doma tuto autentickou vietnamskou specialitu a dejte svému jídelníčku‍ exotickou⁢ příchuť!

Suroviny

  • 400⁢ g hovězího⁢ masa (použijte roštěnku nebo podélnou plec)
  • 1 velká ⁢cibule
  • 4 cm kousek zázvoru
  • 2 ​hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 lžičky celého kmínu
  • 2 lžičky celých koriandrových ‍semínek
  • 2 lžičky celých badyánových hvězdiček
  • 20 g sušených hub ⁣(např. shitake)
  • 1 ⁢l hovězího vývaru
  • 1 l vody
  • 40​ g cukru
  • 80 ml rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové⁢ omáčky
  • 200‍ g ⁤rýžových ‌nudlí
  • 100 g fazolových klíčků
  • 1⁢ jalapeňo ‍paprika
  • 1​ limeta
  • čerstvá koriandr
  • hořčičné ‍listy nebo bazalka na ozdobení

Postup

  1. Nasekejte cibuli a‌ zázvor na ‌menší kousky.
  2. Hovězí maso nakrájejte ‌na tenké plátky.
  3. Do​ hrnce​ dejte cibuli, zázvor, hřebíček, nové ​koření, kmín, koriandrová semínka a badyánu.​ Podlijte vývarem a vodou.
  4. Přiveďte k ⁢varu ‌a vařte 20‍ minut,⁢ dokud se neuvolní⁤ aroma koření.
  5. Přidejte​ sušené houby⁤ a vařte ⁣dalších⁢ 10 minut.
  6. Ocetřte odvar a přidejte⁤ cukr, rybí omáčku a sójovou omáčku. Vařte 10 minut.
  7. Uvařte ⁣nudle podle návodu na ‌obalu.
  8. Jalapeňo papriku nakrájejte ​na tenké‍ kolečka.
  9. Suroviny na ‌stůl rozložte na‌ misky. Do⁣ každé misky dejte vařené ⁢nudle, maso, houby a⁢ zalijte horkým vývarem.
  10. Přidejte fazolové‌ klíčky, ⁣jalapeňo papriku, limetovou‌ šťávu‌ a nať koriandru.
  11. Případně ozdobte hořčičnými listy nebo bazalkou.
  12. Podávejte teplé.