18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí přípravu tradiční vietnamské nudlové polévky Pho Bo plné chuti a exotických vůní. Naučte se, jak správně připravit tento lahodný pokrm plný libového hovězího masa, aromatických bylinek a koření. S receptem na Pho Bo si přenesete chuťové buňky a dovedete své smysly až do daleké Asie. Buďte kreativní a přizpůsobte si tento pokrm podle svých osobních preferencí. Uvařte si doma senzační vietnamskou polévku jako profesionální kuchař!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (nejlépe roštěného)
- 8 šálků hovězího vývaru
- 1 cibule
- 5 hřebíčků
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička skořice
- 3 lžičky koriandru
- 3 lžičky kmínu
- 2 lžičky černých pepřových kuliček
- 4 hřebeny šalotky
- 4 česnekové stroužky
- 3 cm kousek zázvoru
- 250 g rýžových nudlí
- 1 limeta
- čerstvá koriandr a mátové listy
- sojová omáčka, rybí omáčka, chilli omáčka, chilli papričky (volitelné)
Postup
- Na pánev vložte cibuli a česnek a opečte, dokud se nezačnou barvit.
- Přidejte hřebíček, nové koření, skořici, koriandr, kmín a pepř. Prohřívejte, dokud se nezačne sklovinu roznit.
- Pak přidejte nakrájený zázvor a šalotku a promíchejte.
- Do hrnce s vývarem vložte maso a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Mezitím vařte rýžové nudle podle návodu na obalu, sceděte je a dejte stranou.
- Po uvaření masa vyndejte ho z hrnce a nakrájejte na tenké plátky.
- Do misky dejte porci nudlí, na ni plátky masa a zalijte vařícím vývarem.
- Přidejte limetovou šťávu, koriandr a mátu. Podávejte s omáčkami a chilli papričkou.