17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je klasická vietnamská nudlová polévka plná lahodných chutí a aromatických koření. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit autentickou pho bo doma. Překvapte své chuťové buňky touto lahodnou vietnamskou specialitou!
Suroviny
- 450g hovězího masa (najlepšie krk)
- 1 čajová lžička koriandru
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička čierneho korenia
- 1 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2,5 cm koreňa zázvoru
- 1 l vývaru (prednostne hovädzí)
- 1 balenie ryžových rezancov
- 1 čili paprička
- 1 uhorka
- 1 limeta
- Soľ a cukor
- Šalotka, koriander, bazalka, mäta
Postup
- Na plechu opečieme koriander, kmín a čierne korenie.
- Cibuli nakrájame na štvoronosníky, cesnak a zázvor na plátky.
- Mäso opláchneme a dáme variť do hrnca s vývarom a nasolenou vodou, pridáme opečené bylinky, čili papričku, cibuľu, cesnak a zázvor. Varíme 1,5 až 2 hodiny.
- Umyjeme ryžové rezance pod teplou vodou a ponoríme ich do horúcej vody. Po 5 minútach sú hotové. Nalejeme do cedníka, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- V miske si pripravíme misky so zeleninou – uhorkou nakrájanou na tenké plátky a drobno nasekanou šalotkou, koriandrom, bazalkou a mätou. Prilejeme limetovú šťavu, pridáme soľ a cukor.
- Z mäsa vyndáme bylinky, zázvor, cesnak a cibuľu.
- Mäso nakrájame na tenké plátky a rozdáme do misky na rezance.
- Zalejeme horúcim vývarom.
- Na záver pridáme misku so zeleninou a podávame na stole.