13. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni doma s receptem na chutnou vietnamskou hovězí polévku phở bo. Objevte bohatou chuť hovězího vývaru spolu s voňavými bylinkami a kořením, které tuto polévku tak výjimečnou. Sledujte návod a připravte si lahodnou polévku, která vás zahřeje a naladí na exotickou chuťovou cestu.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (krkovička, roštěnec nebo maso na nudle)
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička hřebíčku
- 1 lžička fenugreeku
- 1 lžička koriandru
- 1 čiil
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 limetka
- čerstvá koriandr
- čerstvá máta
- hrst fazolí mungo
Postup
- 1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2. Cibuli oloupeme a společně s kořením opečeme na oleji.
- 3. Přidáme maso a necháme zatáhnout.
- 4. Přidáme vodu a necháme vařit cca 1 hodinu.
- 5. Nudle podle návodu uvaříme samostatně.
- 6. Hotovou polévku dochutíme rybí omáčkou, cukrem a limetkou.
- 7. Servírujeme s uvařenými nudlemi, fazolkami mungo a čerstvými bylinkami.

