20. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte autentický recept na vietnamskou hovězí polévku Phở bo, pak jste na správném místě. Tato tradiční vietnamská specialita je plná aromatických bylin, chutného hovězího masa a šťavnatých nudlí. Náš jednoduchý návod vám ukáže, jak si tuto chutnou polévku připravit sami doma. Navštivte náš web a objevte tajemství skvělého Phở bo receptu.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (použít můžete roštěnec nebo zadní plece)
- 1 cibule
- 4 cm zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 šejková lžíce koriandru (nasekaného)
- 1 šejková lžíce řapíkatého celeru (nasekaného)
- 500 g rýžových nudlí
- 4 šalotky nebo jarní cibulky
- 4 limetky
- 4 chilli papričky
- 2 l hovězího vývaru
- 1 šejková lžíce olivového oleje
- 1 šejková lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- sojová omáčka
- 30 g fazolových klíčků
Postup
- Načíst vývar do hrnce a přivést k varu. Poté snížit teplotu na minimum a udržovat v teplé poloze.
- V dalším hrnci rozpálit olej, přidat na plátky nakrájenou cibuli, zázvor a česnek a smažit dozlatova.
- Přidat hovězí maso a smažit jej z každé strany dohněda.
- Přidat koriandr a celer a smažit dalších 2 minuty.
- Nakrájet šalotky nebo jarní cibulky a chilli papričky na kolečka.
- Nudle podle návodu uvařit. Následně je osolit a opláchnout studenou vodou.
- Do vývaru přidat hnědý cukr, rybí omáčku a sojovou omáčku podle chuti.
- Hovězí maso nakrájet na tenké plátky.
- Na talíře rozdělit nudle, plátky hovězího masa a zalít horkým vývarem.
- Každý talíř ozdobit šalotkami, chilli papričkami, klíčky a limetkou.
- Phở podávat s čerstvou mátou nebo koriandrem.