15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo – vietnamská hovězí nudlová polévka je lahodná asijská specialita plná exotických koření a čerstvých bylinek. Podává se s tenkými rýžovými nudlemi a hovězím masem, které se vaří v aromatickém vývaru. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu této lahodné polévky a dopřejte si chuť východní kuchyně ve svém domově.
Suroviny
- 400g hovězího masa (hovězí krk nebo hovězí hýb)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 kousek skořice
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 300g rýžových nudlí
- čerstvý koriandr, mátu, lístky koriandru a jalapeňo na ozdobení
Postup
- Na velkém plechu opečeme cibuli, až se začnou hnědnout.
- Přidejte na krupičku orestované maso až do ztmavnutí.
- Do hrnce zalijte 2 l vody a přidejte další ingredience.
- V míse namočte nudlový krém a pak do misky doneste polévku.
- Pro ozdobení přidejte koriandr, mátu, lístky koriandru a jalapeňo.