28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťové dobrodružství začíná s naším receptem na „Phở bò s masem“. Toto lahodné jídlo je ikonou vietnamské kuchyně a nabízí kombinaci křehkého rýžového těsta a bohatého, výživného vývaru. S jemnými kousky masa a aromatickými bylinkami se každé sousto stává nezapomenutelným zážitkem. Pochutnejte si na autentickém chuti Vietnamu přímo z pohodlí vaší kuchyně s naším jednoduchým a návodem krok za krokem.
Suroviny
- 300 g hovězího masa
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 1 lžička mletého skořice
- 2 lžičky koření Phở
- 1 palička skořice
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce sýrové pasty
- 1 lžíce oleje
- 1 pár baby kukuřice
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci svařte osolenou vodu a uvařte nudle podle instrukcí na obalu. Opláchněte je studenou vodou a posuňte stranou.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, hřebíčky a mletou skořici. Přidejte koření Phở a paličku skořice. Promíchejte a nechte chvilku opalovat.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a smažte, dokud nezmění barvu zezlátnutí.
- Přidejte sýrovou pastu, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a zalijte vodou. Nechte vařit asi 30 minut, než se maso změkne. Odstraňte pěnu vzplanutím.
- Pokud je potřeba, dosolte a opepřete podle chuti.
- Očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké nudličky.
- Do misky dejte uvařené nudle, nastrouhanou mrkev, kukuřici, papriku a zalijte horkou polévkou. Na vrch ozdobte čerstvou koriandrem nebo thajskou bazalkou.