23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatá a osvěžující kombinace tradičního vietnamského jídla Phở bo, jarního salátu a vitamínových okurek je ideálním pokrmem pro horké letní dny. Phở bo, slavnou vietnamskou polévku plnou aromatických bylinek, zde doplňuje jarní salát s křupavými zeleninami a chutnými okurkami, které jsou skvělým zdrojem vitamínů. Tato směs jídla nabízí nejen osvěžení, ale i vynikající chuťový zážitek.
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 400 g rýžových nudlí
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 červená cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička soli
- 500 ml vývaru
- 100 g fazolových klíčků
- 2 limetky
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 hlávkový salát
- 100 g rajčat
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- 1 lžička soli
Postup
- Na pánvi opečeme hřebíčky, koriandr a římský kmín, poté smícháme s černým pepřem a solí.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a smícháme s marinádou z krok 1. Necháme odležet minimálně 1 hodinu.
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme marinované hovězí maso. Smažíme krátce, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Promícháme a dusíme asi 5 minut.
- Mezitím uvaříme nudle a odcedíme.
- V hrnci ohřejeme vývar a přidáme marinované maso. Dusíme asi 20 minut.
- Do vývaru přidáme fazolové klíčky a limetkovou šťávu. Vaříme dalších 5 minut.
- Na jídelním talíři rozložíme uvařené nudle a zalijeme hovězím vývarem s fazolovými klíčky.
- Připravíme jarní salát: na jídelní talíř nařežeme červenou papriku, mrkev, okurku, hlávkový salát a rajčata.
- Do misky smícháme cukr, ocet a sůl. Tuto směs přelijeme přes nakrájenou zeleninu.