9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – Hovězí nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na tradiční vietnamskou ​polévku Pho bo obsahuje výrazné kombinace hovězího⁢ masa, bylinek a koření.‍ Připravte si‌ tento lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní doma!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (nejlépe hovězího masa na nudle)
  • 1 balení rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička koriandrových ‌semínek
  • 1 lžička⁤ černých pepřových kuliček
  • 1 ‌lžička kardamomu
  • 1 lžička muškátového květu
  • 3 hřebíčky skořice
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1⁢ limeta
  • čerstvá koriandr a ‍bazalka

Postup

  1. Na suché pánvi opražíme koriandrová semínka, pepřové kuličky, kardamom, muškátový květ a hřebíčky⁢ skořice. Rozmačkáme je a dáme do hrnce.
  2. Přidáme oloupanou ‌cibuli⁣ a ​povaříme s ostatními⁣ kořením.
  3. Přidáme hovězí maso‍ a​ zalijeme vodou. Vaříme asi 2​ hodiny na nízké teplotě.
  4. Mezitím namočíme rýžové nudle do horké vody ⁢a necháme změknout.
  5. Když⁣ je maso ‌měkké, vyjmeme ho⁢ z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a šťávu z limety. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Do mísy dáme ​namočené nudle, plátky hovězího masa a zalijeme horkým vývarem. Ozdobíme nasekaným​ koriandrem,⁣ bazalkou a limetkou.