2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Phở Bo
zdroj: Recepty 24/7

Phở‍ Bo je tradiční vietnamská polévka plná chutí a vůní. Tento recept vás naučí, jak ji připravit doma. Stačí si načíst ingredience, následovat jednoduché kroky a⁤ vychutnat si lahodný výsledek. Bude to jako cesta do Vietnamu přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (klínový rošt nebo kližka)
  • 1 velká cibule (na poloviny)
  • 50 g čerstvého zázvoru (na plátky)
  • 2 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička ​koření ‌umami
  • 2 lžíce ​rybí omáčky
  • 100 g⁤ rýžových nudlí
  • 1 lžíce jemně nasekaného ⁤čerstvého koriandru
  • 1‍ limetka (na čtvrtky)

Postup

  1. Maso opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho ‍na tenké plátky.
  2. Do hrnce dejte vodu a přiveďte ‍ji k⁣ varu. Přidejte cibuli, ‍zázvor, hřebíček, badyán, koření umami ​a rybí omáčku. Vařte⁢ 10 minut, abyste vytvořili ⁣aromatický vývar.
  3. Přidejte nakrájené ⁤maso do vývaru a vařte ⁢2-3 minuty, dokud maso nezměkne. Odstraňte plovoucí nečistoty z povrchu vývaru, pokud se vytvořily.
  4. Mezitím si připravte‍ rýžové nudle‍ podle návodu na obalu.
  5. Hotovou polévku s ⁣masem sceďte přes síto, abyste odstranili všechny‌ pevné přísady. Zůstane vám jen čistý vývar.
  6. Do každého talíře rozdělte vařené nudle⁢ a nakrájené maso. Nalijte polévku přes nudle a maso.
  7. Potravinu ozdobte jemně ⁢nasekaným koriandrem a podávejte společně s limetkami.