2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Phở Bo je tradiční vietnamská polévka plná chutí a vůní. Tento recept vás naučí, jak ji připravit doma. Stačí si načíst ingredience, následovat jednoduché kroky a vychutnat si lahodný výsledek. Bude to jako cesta do Vietnamu přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (klínový rošt nebo kližka)
- 1 velká cibule (na poloviny)
- 50 g čerstvého zázvoru (na plátky)
- 2 hřebíčky
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 lžička koření umami
- 2 lžíce rybí omáčky
- 100 g rýžových nudlí
- 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého koriandru
- 1 limetka (na čtvrtky)
Postup
- Maso opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na tenké plátky.
- Do hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte cibuli, zázvor, hřebíček, badyán, koření umami a rybí omáčku. Vařte 10 minut, abyste vytvořili aromatický vývar.
- Přidejte nakrájené maso do vývaru a vařte 2-3 minuty, dokud maso nezměkne. Odstraňte plovoucí nečistoty z povrchu vývaru, pokud se vytvořily.
- Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Hotovou polévku s masem sceďte přes síto, abyste odstranili všechny pevné přísady. Zůstane vám jen čistý vývar.
- Do každého talíře rozdělte vařené nudle a nakrájené maso. Nalijte polévku přes nudle a maso.
- Potravinu ozdobte jemně nasekaným koriandrem a podávejte společně s limetkami.