9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pho bo.
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo, tradicionální vietnamská‌ polévka se hovězím masem, byla zbožňována po staletí. Tento ⁣autentický‌ recept vás přenese do Východní Asie‌ s jeho silnou a ‌chutnou omáčkou,⁢ která obklopuje šťavnaté plátky hovězího masa a ‌čerstvé bylinky. Překvapte své chuťové buňky ⁢tímto exotickým a zdravým jídlem, které je snadné připravit i doma. Dopřejte si​ skvělý Pho bo a objevte nový svět lahodných vietnamských chutí!

Suroviny

  • 400 g vývaru
  • 200 g hovězího masa na nudličky
  • 100 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 ‌lžičky pepře
  • 2 limetky
  • Koriandr⁢ na ozdobu

Postup

  1. V hrnci přiveďte vývar k varu.
  2. Přidejte do vývaru cibuli ⁣nakrájenou na čtvrtky,‌ hřebíček, koriandr, kmín, cukr, rybí omáčku, sůl a pepř. Vařte 15 minut.
  3. Mezitím ve vařící vodě uvařte⁤ rýžové nudle podle návodu na obalu.
  4. Do vroucího vývaru přidejte hovězí nudličky a vařte ještě 3-4 minuty, dokud nejsou ‌měkké.
  5. Nudle sceďte a rozdělte do​ misky. Na nudle přidejte vařené hovězí nudličky.
  6. Vývar sceďte a nalijte přes nudle a ⁤nudličky.
  7. K přípravě fpho bo můžete přidat ⁣plátky limetky, čerstvý koriandr a další‍ oblíbené přísady.
  8. Suroviny⁢ dobře ‌promíchejte a můžete podávat.