14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Phad Thai s kuřecím masem je tradiční thajské jídlo plné lahodných chutí a exotických ingrediencí. Tento recept vám přinese požitek z jemných nudlí, křupavé zeleniny a šťavnatého kuřecího masa, vše zalité omáčkou z tamarindu a vajíčka. Dopřejte si trochu dobrodružství do chutí východní kuchyně a vyzkoušejte si připravit Phad Thai s kuřecím masem doma!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 2 lžíce oleje
- 200g kuřecího masa (nakrájeného na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 100g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 limetka (rozpůlená)
- 1 vejce
- Podávání: arašídy a koriandr
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Poté vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a osmažte do změknutí.
- Přidejte do pánve papriku a hrášek a restujte dalších pár minut.
- Vytvořte v pánvi volné místo a rozklepněte do ní vejce, které osmažte do polotvrdého stavu.
- Poté přidejte zpět kuřecí maso do pánve a přidejte nudle.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a třtinový cukr a promíchejte.
- Podávejte posypané nasekanými arašídy a koriandrem, s limetkou na ozdobu.