22. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Petit déjeuner croissant au beurre
zdroj: Recepty 24/7

Petit déjeuner croissant ‌au beurre ‍je jemně křehký pečivo ⁤plněné slaným máslem, které si ​vychutnáte jako dokonalou snídani. Tento​ francouzský recept ‌přináší křupavou vnější vrstvu, ⁢která se rozplývá na jazyku, a vnitřek‍ plný rafinovaného, krémovitého másla. Připravte si tento snídaňový klenot s ⁣námi a⁣ zažijte s každým kouskem lahodnou chuť rána⁢ v Paříži.

Suroviny

  • 2 kusy croissantů
  • 30 g másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na⁣ 180 °C.
  2. Rozpolte croissanty na‍ polovinu a roztavte ⁤máslo.
  3. Uložte croissanty ‍do zahřáté trouby⁣ na plech a pečte⁢ je asi 5 minut, dokud nebudou ​lahodně křupavé.
  4. Vyjměte croissanty z trouby a poté potřete rozpuštěným máslem.
  5. Servírujte ‍a vychutnejte si svůj petit déjeuner croissant ‌au beurre!