22. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Petit déjeuner croissant au beurre je jemně křehký pečivo plněné slaným máslem, které si vychutnáte jako dokonalou snídani. Tento francouzský recept přináší křupavou vnější vrstvu, která se rozplývá na jazyku, a vnitřek plný rafinovaného, krémovitého másla. Připravte si tento snídaňový klenot s námi a zažijte s každým kouskem lahodnou chuť rána v Paříži.
Suroviny
- 2 kusy croissantů
- 30 g másla
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozpolte croissanty na polovinu a roztavte máslo.
- Uložte croissanty do zahřáté trouby na plech a pečte je asi 5 minut, dokud nebudou lahodně křupavé.
- Vyjměte croissanty z trouby a poté potřete rozpuštěným máslem.
- Servírujte a vychutnejte si svůj petit déjeuner croissant au beurre!