27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pesto Genovese je tradiční italská omáčka z bazalky, piniových oříšků, parmazánu, olivového oleje a česneku. Tento recept vám přináší jednoduchý a autentický způsob, jak si vyrobit tu nejlepší Pesto Genovese přímo ve vaší domácnosti. S vůní čerstvé bazalky a chutí kvalitních surovin si můžete naplno vychutnat tento tradiční italský gurmánský zážitek. Následujte naše kroky a zažijte lahodnou explozi chuti s Pesto Genovese!
Suroviny
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 2 stroužky česneku
- 50 g piniových oříšků
- 50 g parmazánu
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mixéru vložte bazalkové lístky, oloupané stroužky česneku, piniové oříšky a nastrouhaný parmazán.
- Postupně přilévejte olivový olej a mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Pokud je pesto příliš husté, můžete přilít trochu vody nebo více olivového oleje.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Pesto lze použít k dochucení různých pokrmů, jako je těstoviny, bruschetta nebo omáčky.