
Užijte si autentickou italskou kuchyni s receptem na Penne alla vodka s kuřetem. Jednoduchý a rychlý recept plný chutí! perfektní na romantickou večeři nebo rychlý oběd. Kvalitní suroviny, jednoduchá příprava a neodolatelný výsledek. Vyzkoušejte tento recept na Penne alla vodka s kuřetem a obohaťte svůj jídelníček o skvělý italský pokrm. Představuji vám recept na vynikající a jednoduché jídlo – Penne alla vodka s kuřetem. Bez hodnocení, tímhle receptem neuškodíte, protože je naprosto vynikající. V Americe je to díky řadě restaurací velmi populární,ale vynalezli ho Italové. V podstatě se jedná o omáčku z rajčat, smetany a vodky.Vodku, jak se na první pohled může zdát, v omáčce necítíte. Pouze pomáhá uvolnit aroma a chuť rajčat. K tomu přidáme kuřecí maso a máme luxusní večeři.
Suroviny
- 350g kuřecí prsa
- 250g penne těstovin
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 1 konzerva pelati rajčat
- 60ml vodky
- 120ml smetany ke šlehání
- strouhaný parmazán k podávání
- nasekaná petržel k podávání
Postup
První krok je příprava kuřecích prsou. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme kuřecí maso. Smažíme, dokud kuře nezezlatne. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíř.
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi,na které se smažilo kuře,osmahneme cibuli a česnek. Cibuli smažíme, dokud nezhoustne a není skleněná. Poté přidáme pelati rajčata a necháme chvíli dusit. Pozor, aby omáčka nepřihořela. Můžeme ji míchat vařečkou.
Následně přidáme vodku. Nezalekněte se plamene, pokud používáte plynový sporák. Vodka se odpaří a oheň sám zhasne. Když je vodka odpařená, přidáme smetanu ke šlehání. Omáčku povaříme, dokud trochu nezhoustne. Na konec přidáme kuřecí maso a necháme ještě chvíli dusit, aby se maso prohřálo a vstřebalo chutě omáčky.Penne těstoviny uvaříme dle návodu na balení v osolené vodě. Když jsou těstoviny uvarené, scedíme je a přidáme do pánve k omáčce a kuřeti. Dobře promícháme, aby se těstoviny obalily omáčkou.
Při servírování posypeme jídlo nasekanou petrželí a nastrouhaným parmazánem. Jídlo podáváme teplé hned po uvaření. Je jedno, zda volíte hluboký talíř nebo mělký. Dobrou chuť!
Tento recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Penne alla vodka s kuřetem je oblíbenou volbou v mnoha italských restauracích, ale s tímto receptem si ho můžete vychutnat i doma. Pamatujte, že těstoviny by se měly vařit al dente, tedy aby byly stále trochu tvrdé. To je italský způsob,jak těstoviny připravovat a dodává tomuto jídlu autentičnost.



