16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Penne alla carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí ‌italský recept na lahodné těstoviny penne ⁣alla carbonara s křupavou pancettou. Připravte si‍ jedinečnou kombinaci smetany, vajec a sýra pecorino Romano,⁢ která vás okouzlí⁣ svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Vyzkoušejte tradiční italskou pochoutku ​přímo u vás doma!

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 100g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmezánu
  • sůl ‌a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve ⁣si připravte těstoviny. Vařte penne ve vroucí osolené vodě podle ⁣návodu na obalu,​ dokud nejsou​ al dente.
  2. V hrnci osmahněte ⁤na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova.
  3. Ve‍ mísce rozšlehejte‌ vejce s nastrouhaným parmezánem a pepřem.
  4. Hotové těstoviny přidejte⁣ do hrnce s osmaženou pancettou a promíchejte. Po chvíli⁤ odstavte z‌ ohně.
  5. Přidejte směs s vejci ​a parmezánem ‍ke těstovinám a⁤ opatrně promíchejte, ⁣aby se směs přilepila k těstovinám a vytvořila krémovou omáčku.
  6. Hotové jídlo můžete posypat strouhaným parmezánem a ⁢dochutit solí a pepřem podle chuti.