16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí italský recept na lahodné těstoviny penne alla carbonara s křupavou pancettou. Připravte si jedinečnou kombinaci smetany, vajec a sýra pecorino Romano, která vás okouzlí svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Vyzkoušejte tradiční italskou pochoutku přímo u vás doma!
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 100g pancetty
- 2 vejce
- 50g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte těstoviny. Vařte penne ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- V hrnci osmahněte na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova.
- Ve mísce rozšlehejte vejce s nastrouhaným parmezánem a pepřem.
- Hotové těstoviny přidejte do hrnce s osmaženou pancettou a promíchejte. Po chvíli odstavte z ohně.
- Přidejte směs s vejci a parmezánem ke těstovinám a opatrně promíchejte, aby se směs přilepila k těstovinám a vytvořila krémovou omáčku.
- Hotové jídlo můžete posypat strouhaným parmezánem a dochutit solí a pepřem podle chuti.