28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Penne alla carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara s pancettou je ​jednoduchý a lahodný italský‌ recept, ⁤který si zamilují všichni milovníci těstovin. Tato tradiční italská specialita spojuje ‌špagety al dente se smetanovým omáčkou, vajíčky, ​sýrem pecorino a grilovaným kousky pancetty. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si chvíli italského ráje.

Suroviny:

  • 400g penne těstovin
  • 200g pancetty
  • 4 vajíčka
  • 100g parmazánu
  • čerstvě ‍mletý černý pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou ⁢pancettu, až bude krásně křupavá.
  2. V míse smícháme vejce, parmazán a pepř.
  3. V hrnci uvaříme penne podle návodu na obalu do al⁣ dente.
  4. Penne přendáme do pánve s pancettou a promícháme.
  5. Poté přidáme⁢ směs se sýrem⁢ a‍ vajíčkem, promícháme a necháme zahřát do té doby, než se omáčka zahustí.
  6. Sůl nepřidáváme ⁣kvůli slanosti pancetty a parmazánu.
  7. Penne alla carbonara podáváme posypané čerstvým černým pepřem.