3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Penne alla arrabiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla arrabiata je tradiční italské jídlo,‌ které vám ⁤rozproudí chuťové buňky.‍ Tato pikantní a vášnivá omáčka je perfektně sladká, kyselá a ostrá zároveň. ‍Pokud máte rádi intenzivní a⁤ pikantní⁢ chuť,⁤ Penne ⁣alla arrabiata je pro vás přesně to⁣ pravé. Sledujte náš jednoduchý recept ‌a nechte se unést do víru italské kuchyně.

Suroviny

  • 400 g penne těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nasekaná
  • 1/2 červené cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 lžičky ⁢sušeného červeného pepře
  • 400 g loupaných rajčat⁢ z konzervy
  • 1 lžička cukru
  • sůl a čerstvě‌ namletý černý pepř podle⁤ chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte penne těstoviny podle⁤ návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je⁢ sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek, papriku a cibuli a smažte, dokud se cibule nezačne ⁤zlatit.
  3. Přidejte sušený červený pepř a promíchejte. Poté přidejte loupaná rajčata z konzervy a cukr. Vařte omáčku asi 10 minut, občas míchajte, dokud ⁢se omáčka⁢ mírně nezahustí.
  4. Přisypejte sůl a čerstvě namletý černý pepř podle chuti. ​Promíchejte⁣ a​ nechte vařit‌ dalších 5 ‍minut.
  5. Penne těstoviny přidejte do omáčky a‌ promíchejte, aby se‌ dobře spojily. Vařte ještě ⁣2-3 minuty, dokud⁣ se těstoviny prohřejí.
  6. Penne alla arrabiata podávejte teplé ⁤s čerstvou bazalkou⁢ na ozdobu.