
Vyzkoušejte náš recept na pečený kohout na víně – tradiční české jídlo plné chutí. Podrobný postup, ingredience a tipy na nejlepší víno k marinádě najdete u nás. Ideální recept na nedělní oběd!
Suroviny
- 1 celý kohout
- 750 ml červeného vína
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g slaniny
- 200 g houb
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- sůl, pepř a koření dle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g másla
Postup
- Kohouta omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm kohouta ze všech stran do zlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a stroužky česneku. Restujeme do změknutí.
- Přidáme houby, mrkev a celer nakrájené na menší kousky.
- Posypeme moukou, promícháme a zalijeme vínem.
- Přidáme koření dle chuti a necháme dusit na mírném ohni asi 2 hodiny.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo pečivem.