Vyzkoušejte náš ​recept ⁢na pečený kohout na víně – tradiční české jídlo plné chutí. Podrobný postup, ingredience a tipy na ⁤nejlepší víno k ​marinádě najdete​ u‍ nás. Ideální recept na​ nedělní oběd!

Suroviny

  • 1‍ celý kohout
  • 750 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 4‍ stroužky česneku
  • 200⁤ g slaniny
  • 200⁢ g houb
  • 200 ⁢g mrkve
  • 200 ‍g celeru
  • sůl,​ pepř a‍ koření dle chuti
  • 2 lžíce ​hladké mouky
  • 100 g másla

Postup

  1. Kohouta omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. osolíme a ⁢opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm kohouta ⁤ze všech ⁢stran ‌do zlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou ⁢slaninu, cibuli a stroužky česneku. Restujeme do⁢ změknutí.
  4. Přidáme houby, mrkev ⁤a⁤ celer nakrájené na‌ menší kousky.
  5. Posypeme moukou, promícháme‌ a zalijeme vínem.
  6. Přidáme koření dle ​chuti a necháme dusit ⁣na mírném ohni asi 2 ‌hodiny.
  7. Podáváme s bramborovou kaší nebo​ pečivem.