18. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Pečené kuře s medem a hořčicí je lahodný recept, který spojuje sladkou chuť medu s ostrou hořčicí. Tento jednoduchý a rychlý recept vám poskytne dokonalé kuře, které je šťavnaté uvnitř a chutně křupavé zvenku. Stačí smíchat med a hořčici, potřít kuře tímto směsí a péct v troubě, dokud není pečené a zlatavé. Tento jedinečný spojení sladkého a pikantního přinese do vaší kuchyně lahodnou a nezapomenutelnou chuťovou zkušenost. Vyzkoušejte tento recept na pečené kuře s medem a hořčicí a rozzářte svou kuchařskou dovednost. Vaši hosté se nebudou moci dočkat, až jim nabídnete tuto lahůdku!
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích stehenních čtvrtí
 - 3 lžíce medu
 - 3 lžíce hořčice
 - 2 stroužky česneku, rozmačkané
 - 1 lžička mletého kmínu
 - sůl dle chuti
 - čerstvě mletý černý pepř
 - sůl dle chuti
 
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
 - Připravíme si marinádu smícháním medu, hořčice, česneku, kmínu, soli a pepře v míse.
 - Kuřecí stehenní čtvrti důkladně namočíme do marinády, aby byly ze všech stran pokryté. Necháme marinovat minimálně 30 minut (nebo ideálně přes noc v lednici).
 - Vymažeme pekáč trochou oleje nebo ho vystelujeme pečícím papírem. Poklademe kuřecí stehna do pekáče a zalijeme přebytečnou marinádou. Pokud chceme mít kuře sladčeji, přidáme ještě lžíci medu navrch.
 - Pekáč s kuřecími stehny dáme do předehřáté trouby a pečeme 45-50 minut, dokud kuře není zlatě hnědé a uvnitř dobře propečené.
 - Kuřecí stehna vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout před servírováním.
 - Podáváme s rýží nebo pečenými brambory a čerstvou zeleninou podle chuti.
 

