24. 12. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečené ječmenné risotto s hříbky
zdroj: Recepty 24/7


Recept na pečené ‍ječmenné risotto s hříbky nabízí vynikající alternativu ‌klasického rýžového risotta.Připravte si zdravý a bohatý pokrm s ječmenem plným vlákniny a hříbkami pro⁢ jedinečný podzimní ⁣flavor. Krok za⁣ krokem vám ukážeme, jak na to. ⁣

Suroviny

  • 200g ječných krup
  • 500ml houbového vývaru
  • 200g⁢ čerstvých hříbek
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • extra ‌panenský olivový olej
  • jemná mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

Pečené ječmenné risotto s hříbky‍ je ⁣skvělým pokrmem,⁣ který lze připravit pro různé příležitosti. Tento recept je dost jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální ‌vařečky vyráběné ‍v​ Itálii. Stačí jen následovat následující kroky.

Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Mezitím si ⁣připravte všechny suroviny. Hříbky očistěte, omyjte a ‍nakrájejte na menší kousky. Stejně ⁤postupujte i s cibulí a česnekem.

Ječné krupy si opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ‍je okapat.Poté si na pánvi rozpalte olivový olej a na něm ​orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte krupy a nechte je​ zesklovatět společně s cibulí.⁢ Na ‍konci přidejte​ strouhaný česnek.

Připravenou směs přesuňte do pekáče. Zalijte houbovým ‌vývarem, přidejte hříbky a ​ochutnejte solí a pepřem. Přikrytý pekáč vložte do trouby⁢ a pečte asi 40 minut.

po uplynutí doby pečení vyndejte pekáč z ⁣trouby a nechte ho ještě chvíli odstát, abyste se nepopálili. Pak už můžete⁤ pečené ječmenné‍ risotto s hříbky servírovat.

Pečené ječmenné risotto s⁢ hříbky je ideální jako hlavní jídlo, ale​ může⁣ se podávat i jako příloha k mnoha dalším pokrmům. Je vynikající hned po upečení, ale rovněž dobře chutná ⁣i další den. Pokud si chcete zachovat⁢ jeho bohatou​ chuť, uschovejte ho v lednici v dobře uzavřené ⁢nádobě.

Můžete experimentovat ‌i s dalšími přísadami. dodatečné přísady mohou obsahovat⁤ například sušené bylinky ‍nebo jiné druhy hub. Také můžete‍ přidat trochu vína pro ⁣unikátní chuť nebo⁤ použít⁢ různé ‌druhy vývaru pro změnu libovolnosti pokrmu.

Toto pečené ječmenné‍ risotto s hříbky je ideální ‍pro vegetariány i vegany.⁣ Ale pokud nejste vegetarián nebo ‍vegan, můžete do něj přidat‌ i kousky vašeho oblíbeného ​masa.Bez ohledu na to, zda jste vegetarián,‍ vegan, nebo masožravec, toto risotto je skvělým a vydatným ‌jídlem⁤ pro každého.

Takže ať už chcete připravit něco ⁣zdravého ⁣a výživného pro sebe a ‌svou⁢ rodinu, nebo hledáte něco nového a vzrušujícího pro vaše hosty, ⁢pečené ječmenné risotto s hříbky je skvělým kulinářským počinem. Je nutné⁣ zmínit,⁣ že příprava tohoto jídla může trvat nějaký čas, ale výsledek ⁣stojí za to. Buďte⁤ kreativní, experimentujte⁤ a užívejte si vaření!



Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář