21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na pečené kuřecí paže s bylinkovou plní v bagetce je dokonalým pokrmem pro vydatný oběd nebo večeři. Kuřecí paže jsou pečené do zlatova a podávané v křupavé bagetce. Bylinková náplň dodává pokrmu intenzivní chuť a aroma. Tento lahodný recept je snadno připravený a jistě potěší všechny gurmány.
Suroviny
- 4 kuřecí paže
- 1 bagetka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Paže osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme paže z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na stejné pánvi orestujeme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Pridáme tymián a rozmarýn a krátce restujeme.
- Bagetku nakrájime napůl a vydlabeme střed.
- Připravenou směsí cibule a česneku naplníme vydlabanou bagetku.
- Vyplněnou bagetku položíme na pekáč a na vrch naskládáme opečené kuřecí paže.
- Pekáč přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.
- Po 30 minutách odhalíme pekáč a pečeme dalších 10 minut, dokud kuře nezměkne a bagetka nezíská zlatavou barvu.
- Hotové pečené kuřecí paže s bylinkovou plní v bagetce můžeme podávat s přílohou podle chuti.