21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečená kuřecí paže s bylinkovou plní v bagetce
zdroj: Recepty 24/7




Tento recept na pečené kuřecí ​paže s bylinkovou​ plní v bagetce je dokonalým pokrmem pro vydatný oběd⁣ nebo večeři. ⁢Kuřecí paže jsou pečené do zlatova a podávané v křupavé bagetce. Bylinková náplň dodává pokrmu intenzivní chuť ⁤a aroma. Tento lahodný recept je snadno připravený⁢ a jistě potěší všechny gurmány.

Suroviny

  • 4 kuřecí paže
  • 1 bagetka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce⁤ oleje
  • 1 lžička⁤ tymiánu
  • 1⁤ lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř podle ⁣chuti

Postup

  1. Paže osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Na pánvi⁣ rozehřejeme olej a opečeme paže z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  4. Na stejné​ pánvi orestujeme cibuli⁤ a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Pridáme tymián a rozmarýn a krátce restujeme.
  6. Bagetku nakrájime napůl a vydlabeme střed.
  7. Připravenou směsí‌ cibule ‍a česneku naplníme vydlabanou bagetku.
  8. Vyplněnou bagetku položíme na pekáč a na vrch naskládáme opečené⁤ kuřecí paže.
  9. Pekáč přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.
  10. Po 30 minutách odhalíme pekáč a pečeme dalších ‍10 minut, dokud kuře nezměkne a bagetka nezíská zlatavou ⁢barvu.
  11. Hotové pečené kuřecí ‍paže s bylinkovou‍ plní ​v bagetce můžeme podávat s přílohou podle chuti.