11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou pečenou kachnu s krásně křupavou kůží a doprovodte ji lahodným bramborovým nákypem. Skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky! Sledujte jednoduchý postup a užijte si výtečné pokrm, který si zamiluje celá rodina.
Suroviny:
- 1 kachna
- 1 kg brambor
- 200g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej, sůl, pepř, majoránka, tymián
Postup:
- Nejprve si kachnu očistíme a zbavíme vnitřností. Důkladně ji osolíme, opepříme a promažeme olejem. Dovnitř můžeme přidat i trochu majoránky a tymiánu pro lepší chuť.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
- V pekáči rozehřejeme trochu oleje a osmažíme nakrájenou slaninu. Poté přidáme cibuli a česnek a chvíli restujeme.
- Přidáme nakrájené brambory a orestujeme dozlatova. Dochutíme solí, pepřem a dalšími kořeními podle chuti.
- Kachnu uložíme na vrch a okolo ní rovnoměrně rozprostřeme bramborový nákyp.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů C a pečeme asi 2,5 – 3 hodiny, dokud kachna není křehká a dobře propečená.
- Hotové jídlo podáváme s oblíbenou zeleninovou přílohou nebo salátem.