23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pecaná fazolová cassoulet je lahodné pokrm z fazolí, klobásy a pekanových ořechů, kterého se jistě zamilujete. Tento recept na tradiční francouzské jídlo je skvělou volbou pro rodinný večeři nebo oslavu s přáteli. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si bohatou chuťovou bombu plnou aromatických bylinek a koření.
Suroviny
- 300g fazolí (např. bílé nebo červené)
- 100g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g klobásy
- 200g pecanových oříšků
- 200ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve fazole připravte podle návodu na obalu nebo je namočte přes noc.
- Na pánvi osmažte nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájenou klobásu a opečte ji z obou stran.
- Přidejte nakrájený česnek a kmín a chvíli restujte.
- Přidejte fazole, vývar a rajčatový protlak a počkejte, až fazole změknou.
- Přidejte nakrájené pecanové ořechy a nechte je prohřát.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Cassoulet podávejte teplý s kousky čerstvého chleba.