18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pasta carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Pasta carbonara s pancettou je oblíbené italské​ jídlo, které si zamilujete! ‌Tato jednoduchá, ale chutná kombinace těstovin, ‌vajec,​ sýra pecorino ​a křupavé​ pancetty vytvoří lahodnou omáčku, která se bude jenom rozplývat na jazyku. ‍Připravte si tuto lahůdku⁢ doma a pozvěte své blízké k⁢ tradiční italské hostině!

Suroviny

  • 300 g těstovin (nejlépe spaghetti‌ nebo‌ bucatini)
  • 150 g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 50 g parmazánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi ‍opečeme na⁣ kostičky nakrájenou pancettu, ⁣dokud ⁢není křupavá. Odložíme stranou.
  2. V hrnci uvaříme‌ těstoviny podle návodu na obalu.
  3. V míse smícháme​ vajíčka,⁢ nastrouhaný parmazán, sůl a⁤ pepř.
  4. Hotové⁤ těstoviny ⁣necháme okapat ​a⁤ poté je​ smícháme s ​pancettou.
  5. Přilijeme směs vajec s parmazánem ⁣a dobře promícháme, aby​ se omáčka spojila s‍ těstovinami.
  6. Podáváme okamžitě ⁢s čerstvě⁤ nastrouhaným ⁣parmazánem a čerstvě mletým⁤ černým pepřem.