
Vychutnejte si klasický italský recept s moderním twistem – Pasta alla Carbonara s bazalkou! Kombinace křupavé slaniny, krémového omáčky a čerstvé bazalky vytváří skvělý gurmánský zážitek. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu. Ideální volba pro romantickou večeři nebo rodinný oběd.
Vítejte! dnes se podíváme na to, jak připravit lákavou variantu oblíbeného italského jídla - Pasta alla carbonara s bazalkou.Tento recept je skvělý pro ty, kteří hledají způsob, jak oživit klasickou Carbonaru těstoviny a přidat do ní trochu extra chuti a vůně. Bazalka přidává do receptu svěžest a zároveň krásně doplňuje tradiční chutě Carbonary.
Suroviny
- 200 g spaghetti
- 100 g guanciale (italská sůjová tvář)
- 2 velká vejce
- 50 g parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Handful of fresh basil (hrst čerstvé bazalky)
Nyní, když máte všechny suroviny připravené, pojďme se podívat na postup přípravy Carbonary s bazalkou. Pamatujte,že při vaření je důležité dodržovat kroky přesně tak,jak jsou popsány,abyste dosáhli nejlepšího možného výsledku.
Postup
- Nejprve si připravte své suroviny. Guanciale nakrájejte na tenké proužky a parmazán nastrouhejte. Vejce rozklepněte do misky a vyšlehejte je dohromady.Bazalku nakrájejte na jemno.
- Poté na pánvi rozpalte trošku olivového oleje a přidejte guanciale. Smažte,dokud nezačne mít křupavou kůrčičku. To může trvat asi 10 minut.
- Zatímco se guanciale smaží, uvařte těstoviny al dente v osolené vodě podle instrukcí na balení. Nezapomeňte si před sceděním odebrat trochu vody z těstovin.
- Jakmile je guanciale křupavé, odstavte pánev z ohně a přidejte do ní uvařené těstoviny.dobře promíchejte, aby se těstoviny pokryly tukem z guanciale.
- Přidejte vyšlehaná vejce, nastrouhaný parmazán a trochu vody z těstoviny do pánve. Dobře promíchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Na závěr přidejte do pánve nasekanou bazalku a opět dobře promíchejte. Podávejte hned, dokud je jídlo ještě horké.
A to je vše! Skvělá a jednoduchá receptura na pastu alla Carbonara s bazalkou.Doufáme, že se vám tento recept bude líbit a že si ho vychutnáte stejně jako my.Buon appetito!
Nyní víte,jak připravit tradicionalistickou italskou Pastu alla Carbonara s originální a osvěžující nádechem bazalky. I když se recept může zdát na první pohled složitý, je ve skutečnosti velmi jednoduchý a rychlý. S tímto receptem můžete snadno udělat dojem na hosty na večeři nebo si jen tak udělat radost v pohodlí svého domova.
Zkuste tento recept a užijte si autenticky italskou chutě s twistem. Ať už jste zkušený kuchař, nebo jen začínáte s vařením, doufáme, že se vám tento recept zalíbí a stane se součástí vaší kulinářské sbírky.

