9. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pasta aglio olio
zdroj: Recepty 24/7

Pasta ⁤aglio olio je klasický‌ italský recept, který se připravuje rychle a jednoduše. Tato těstovinová specialita se vyznačuje lahodnou kombinací ‍olivového oleje, česneku, červeného pepře ‌a petrželky. Na talíři se pasta aglio olio stává oslnivě chutnou díky jednoduchosti ⁢ingrediencí a tlumící síle česneku, který ‍dodává jídlu bohatou a aromatickou⁣ chuť. Připravte si tuto tradiční italskou pochoutku a užijte si jemnost italské‌ kuchyně.⁣ Navíc, recept na pasta aglio olio je ideální pro všechny milovníky ‌těstovin.

Suroviny

  • 250 g spaghetti
  • 4 stroužky ​česneku
  • 1 čili paprička
  • 4 lžíce‍ olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na vaření těstovin si připravíme⁢ vodu‍ a osolíme ji.
  2. Těstoviny uvaříme al ⁢dente dle instrukcí⁣ na obalu.
  3. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej⁣ na mírném ​ohni.
  4. Česnek ‌oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Čili papričku očistíme a nasekáme⁤ na kolečka.
  6. Přidáme česnek a čili do pánve a opékáme je asi 2-3 minuty, dokud česnek nezíská ⁣středně zlatou barvu.
  7. Těstoviny přidáme do pánve s⁤ česnekem a čili. Obracejte je, aby se​ těstoviny rovnoměrně propékaly s česnekem a olejem.
  8. Podle ​potřeby dochuťte solí a pepřem.
  9. Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte​ trochu vody z vařících těstovin.
  10. Servírujte okamžitě a⁣ můžete posypat oreganem nebo nastrouhaným ‍sýrem.