8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na parmazánové risotto se výrazným hříbkovým aromatem, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. S tímto jednoduchým ukázkovým receptem si rychle připravíte skvělý večeři plnou lahodné italské chuti. Získejte inspiraci hned teď!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g sušených hříbků
- 50g plátkového Parmazánu
- 1 litr zeleninového vývaru
- čerstvý petržel
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si sušené hříbky dejte namočit do teplé vody na 30 minut.
- V hrnci rozpáleném s olivovým olejem osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rýži a promíchejte, než bude skleněná.
- Přilijte vývar po hrstech a neustále míchejte, aby se rýže nesypala. Přidejte i namočené hříbky se šťávou.
- Celé vaření si bude trvat asi 18-20 minut, dokud rýže nebude hebká, ale s trochou skusnutí.
- Konečně přidejte strouhaný Parmazán, nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.