9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Parmazánové risotto s houbami, které vás okouzlí svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a příznivce jemných houbových pokrmů. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným chutí!
Suroviny
- 200 g rýže arborio
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi si na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a podlijte horkým vývarem. Vařte za občasného míchání cca 20 minut.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Risotto hotové podávejte posypané parmazánem a ozdobené čerstvým petrželem.