9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Parmazánový risotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte lahodné Parmazánové risotto s houbami, které‌ vás okouzlí svou⁣ bohatou chutí a ⁣krémovou konzistencí.​ Tento ⁣recept je skvělou volbou pro milovníky ‍italské kuchyně a příznivce jemných houbových pokrmů. Nechte se unést​ tímto lahodným pokrmem plným chutí!

Suroviny

  • 200 ⁣g rýže arborio
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1​ stroužek česneku
  • 100 g‌ parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový⁤ olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi si na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli a ‍prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a podlijte horkým vývarem. Vařte za ⁣občasného⁣ míchání cca‌ 20 minut.
  4. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. ‌Případně dochuťte solí ⁢a pepřem.
  5. Risotto hotové podávejte posypané parmazánem a ozdobené ‍čerstvým petrželem.