11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné parmezánové brambory s čerstvými bylinkami – skvělá volba pro milovníky výjimečných a jednoduchých pokrmů. Tento recept nabízí lahodné brambory posypané plátky parmazánu a ozdobené čerstvými bylinkami, které dodávají jídlu osvěžující chuť. Ukrývá se v něm i tajemství pevně křupavé kůrčičky a jemného parmazánového chuti, které vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Připravte si tento jednoduchý, ale lahodný recept a překvapte své rodinné příslušníky a přátele.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 60 g strouhaného parmezánu
- Čerstvé bylinky podle chuti (např. petrželka, bazalka, tymián)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle potřeby
Postup
- Brambory důkladně omyjte a oloupejte.
- Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle.
- Do mísy přidejte nastrouhané brambory, strouhaný parmezán a nakrájené čerstvé bylinky.
- Osolte a opepřete podle své chuti.
- Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- V menším pekáči si připravte základní vrstvu olivového oleje.
- Rovnoměrně rozložte směs brambor, parmezánu a bylinek do pekáče.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, dokud brambory nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotové parmazánové brambory podávejte ještě teplé.