1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Palcová kvašená manioková mouka je tradiční africká ingredience, která se používá do mnoha lahodných pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše vyrobit vlastní maniokovou mouku a využít ji ve vaší kuchyni. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si exotickou chuť i zdravotní přínosy této unikátní suroviny. Buďte originální a přidejte do svých receptů něco nového s palcovou kvašenou maniokovou moukou!
Suroviny
- 300g maniokové mouky
- 1/2 šálku vody
- 1 lyžička soli
Postup
- V misce smíchejte maniokovou mouku a sůl.
- Pomalu přilijte vodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přikryjte misku utěrkou a nechte těsto kvasit při pokojové teplotě přes noc.
- Ráno si dejte ruce a vyklopte těsto na pomoučenou pracovní plochu.
- Vytvarujte těsto do malých koulí.
- Na pánvi si rozpalte olej a smažte kuličky dozlatova.
- Po upečení nechte kuličky trochu vychladnout a můžete podávat.