16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Paella z Argentiny je tradiční španělské jídlo s argentinským nádechem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci mořských plodů, kuřecího masa, rajčat a šafránu v tomto chutném receptu na paellu. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a přenesete se do slunečné Argentiny přímo z pohodlí vaší kuchyně. S naším receptem na paellu z Argentiny si určitě přijde na své každý milovník dobrého jídla.
Suroviny
- 400g ryže (ideálně španělská bomba nebo arborio)
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 200g klobásy chorizo (nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 papriky (nasekané)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 400g rajčat (nakrájených)
- 500ml kuřecího vývaru
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička safránu
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli, papriky a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a klobásu chorizo a osmažíme, dokud masa nezezloutnou.
- Přidáme rajčata, kurkumu a safrán a necháme vařit asi 5 minut.
- Přidáme rýži a promícháme, dokud není rýže pokrytá omáčkou.
- Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit asi 20 minut, nebo dokud rýže není měkká.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem a podáváme.