16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Paella z Argentiny
zdroj: Recepty 24/7

Paella z Argentiny je tradiční španělské jídlo s argentinským nádechem. Vychutnejte si⁤ lahodnou kombinaci mořských plodů, kuřecího masa, ⁤rajčat a šafránu v tomto chutném receptu na paellu. Vyzkoušejte‍ tento exotický ⁤pokrm a přenesete se ‌do slunečné⁢ Argentiny přímo z pohodlí ⁢vaší ⁣kuchyně.⁢ S naším receptem na paellu z Argentiny si určitě přijde‌ na své každý milovník⁢ dobrého ⁤jídla.‌

Suroviny

  • 400g ryže⁤ (ideálně španělská bomba ⁤nebo arborio)
  • 400g kuřecího masa ‍(nakrájeného na kostky)
  • 200g klobásy‌ chorizo (nakrájené ‍na plátky)
  • 1 ⁣cibule (nasekaná)
  • 2 papriky (nasekané)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 400g rajčat ⁢(nakrájených)
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 1 čajová lžička⁣ kurkumy
  • 1 čajová lžička safránu
  • olivový⁣ olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na ⁢pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme na ⁣něm cibuli, papriky a ⁤česnek.
  2. Přidáme kuřecí maso a klobásu chorizo a osmažíme, dokud masa nezezloutnou.
  3. Přidáme rajčata,⁣ kurkumu⁤ a⁢ safrán a necháme ⁤vařit asi 5 minut.
  4. Přidáme⁤ rýži a promícháme, dokud‍ není rýže pokrytá omáčkou.
  5. Přilijeme ‌kuřecí vývar a ⁢necháme vařit asi 20 minut, nebo dokud rýže není měkká.
  6. Na závěr ‍dochutíme solí ⁤a pepřem‍ a podáváme.