19. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou thajskou specialitu – Pad Thai se sleďem. Tento recept kombinuje křupavé sleďové filé s kořeněnou nudlovou směsí a čerstvou zeleninou, vše zalité lahodnou omáčkou. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí! Suroviny:
- 200g rýžových nudlí
- 2 sleďové filety
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 50g čerstvého koriandru
- 50g arašídových oříšků
- 2 vejce
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limetka
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Nudle uvaříme dle pokynů na balení a necháme je okapat.
- Sleďové filety nakrájíme na menší kousky. Mrkev, papriku a cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
- Rozklepneme vejce do mísy a rozšleháme je vidličkou.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm sleďové kousky spolu s nakrájenými zeleninou.
- Přidáme vejce a promícháme, dokud neztuhnou.
- Přidáme uvařené nudle, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Promícháme a krátce restujeme.
- Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a nakrájený koriandr. Zamícháme.
- Na závěr zakápneme šťávou z limetky a posypeme nasekanými arašídovými oříšky.
- Hotové podáváme ihned, můžeme ozdobit koriandrovými lístky a podávat se zeleninovým salátem.