19. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pad Thai se sleďem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou thajskou specialitu – Pad Thai se sleďem. Tento recept kombinuje křupavé sleďové filé s ‍kořeněnou nudlovou směsí a čerstvou zeleninou, vše‌ zalité lahodnou ⁣omáčkou. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí! Suroviny:

  • 200g‍ rýžových nudlí
  • 2 sleďové filety
  • 1 mrkev
  • 1 červená⁢ paprika
  • 1 cibule
  • 50g ⁤čerstvého⁣ koriandru
  • 50g arašídových oříšků
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 limetka
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. ⁢Nudle ⁢uvaříme dle pokynů ‍na balení a necháme je okapat.
  2. Sleďové⁤ filety nakrájíme na menší kousky. Mrkev, papriku a cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
  3. Rozklepneme vejce do mísy a​ rozšleháme je vidličkou.
  4. V pánvi rozehřejeme‌ olej a osmažíme na‌ něm sleďové kousky spolu s nakrájenými zeleninou.
  5. Přidáme ⁢vejce ⁤a promícháme, dokud neztuhnou.
  6. Přidáme uvařené nudle, ⁢rybí omáčku, sójovou‍ omáčku a cukr. Promícháme a krátce restujeme.
  7. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a nakrájený koriandr. Zamícháme.
  8. Na závěr zakápneme šťávou z limetky a ​posypeme ⁣nasekanými arašídovými oříšky.
  9. Hotové podáváme ⁣ihned, můžeme ozdobit koriandrovými​ lístky a podávat se zeleninovým salátem.