30. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se ochutnat autentickou thajskou chuť s naším receptem na Pad Thai s vepřovým masem. Tento lahodný pokrm kombinuje kousky vepřového masa s jemně restovanými nudlemi, čerstvou zeleninou a exotickými thajskými dochucovadly. Nechte se unést vůní a chutí asijské kuchyně přímo ve vaší kuchyni! Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 200g vepřového masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 30g arašídů (nasekaných)
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 limetka (šťáva)
- koriandr a limetka na ozdobení
Postup
- Nejprve uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku a nechte chvíli restovat.
- Přidejte na pánvi uvařené nudle a zamíchejte.
- Vytvořte si volné místo na pánvi a rozklepněte do něj vejce, nechte ztuhnout a poté promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a limetkovou šťávu a důkladně promíchejte.
- Podávejte posypané nasekanými arašídy, koriandrem a plátky limetky.