2. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Doufáme, že budete milovat naše recept na opulentní hovězí na burgundský způsob! Tento bohatý a chutný pokrm je připraven s vinnou omáčkou, hovězím masem a kořením. Určitě si vychutnáte každé sousto tohoto lahodného jídla! Sledujte naši jednoduchou recepturu a připravte si ho dnes ve své kuchyni.
Suroviny
- 800g hovězí maso
- 200g slanina nakrájená na kostky
- 2 cibule nakrájené na kolečka
- 4 stroužky česneku nasekané
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 100g žampiony nakrájené na plátky
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme na kousky nakrájenou slaninu a vyndáme ji, aby zbylo tuk na podusení masa.
- Hovězí maso osolíme a opepříme a osmahneme z obou stran dozlatova na pánvi s tukem z vytažené slaniny.
- Přidáme nakrájené cibule a česnek a osmahneme do sklovata.
- Na pánvi pak zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem, přidáme žampiony a tymián a necháme podusit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s nějakou přílohou, třeba šťouchanými bramborami nebo domácími těstovinami.