2. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Opulentní hovězí na burgundský způsob.
zdroj: Recepty 24/7




‍Doufáme, že budete milovat naše ⁢recept na opulentní hovězí ⁤na burgundský ⁤způsob! Tento bohatý a ‍chutný pokrm je připraven s vinnou omáčkou, hovězím masem a kořením. Určitě si vychutnáte každé sousto⁢ tohoto lahodného jídla! ⁣Sledujte naši jednoduchou recepturu a připravte si ho dnes ve své kuchyni.

Suroviny

  • 800g hovězí ⁤maso
  • 200g slanina ⁢nakrájená na kostky
  • 2 cibule nakrájené na ⁣kolečka
  • 4​ stroužky česneku nasekané
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 100g žampiony nakrájené na plátky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kousky‌ nakrájenou slaninu a vyndáme ji, aby zbylo ⁤tuk na podusení masa.
  2. Hovězí maso osolíme a opepříme a osmahneme z obou stran ​dozlatova na ‍pánvi s tukem z vytažené slaniny.
  3. Přidáme nakrájené cibule a česnek a osmahneme do sklovata.
  4. Na pánvi pak zalijeme červeným vínem a hovězím ⁢vývarem,​ přidáme žampiony a tymián⁣ a necháme podusit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s nějakou ⁢přílohou, třeba šťouchanými bramborami ⁢nebo ‌domácími těstovinami.