15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na omáčku plnou lahodného tuřínu a hrachu? Tento recept na omáčku z tuřínu a hrachu vás rozhodně neurazí! Vychutnejte si jemnou a krémovou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám nebo grilovanému masu. S tímto receptem vaření nebude žádný problém! S nízkým obsahem tuku a bohatou chutí je tato omáčka skvělou volbou pro každou příležitost. Nečekejte a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 250 g tuřínu
- 200 g mraženého hrachu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájený tuřín a hrách a dusíme na mírném ohni, dokud nezměknou.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit asi 5 minut.
- Zakysáme omáčku podle chuti solí a pepřem.
- Poté můžeme omáčku mixérem rozmačkat na hladkou konzistenci.
- Podáváme s těstovinami nebo bramborem.