15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Omáčka z tuřínu a hrachu
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁤originální recept‍ na omáčku plnou ⁢lahodného⁤ tuřínu a⁣ hrachu? Tento ⁢recept na omáčku z tuřínu ‍a hrachu vás ⁤rozhodně neurazí! Vychutnejte si jemnou a krémovou omáčku, která‍ se skvěle hodí k těstovinám nebo ​grilovanému masu. S ‍tímto receptem vaření nebude žádný problém! S‍ nízkým obsahem tuku‍ a bohatou ⁢chutí je tato omáčka skvělou‌ volbou pro každou⁣ příležitost. Nečekejte a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale chutný‌ recept ještě dnes!‌

Suroviny

  • 250 g ‍tuřínu
  • 200 g mraženého hrachu
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ⁣ml smetany⁤ ke⁢ šlehání
  • sůl a pepř‍ podle chuti

Postup

  1. Na‌ pánvi rozehřejeme olivový olej a ​osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli​ a stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostičky⁤ nakrájený tuřín a hrách a ‍dusíme ⁤na mírném‍ ohni,‍ dokud nezměknou.
  3. Přilijeme smetanu ke‍ šlehání a necháme provařit asi⁢ 5 minut.
  4. Zakysáme omáčku ‌podle chuti solí a pepřem.
  5. Poté můžeme omáčku mixérem ⁤rozmačkat na ⁢hladkou ‌konzistenci.
  6. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.