19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ohnivý kuřecí kari je lahodná a pikantní indická specialita, která určitě potěší milovníky ostrých jídel. Tento recept kombinuje kuřecí maso s křupavou zeleninou a exotickými kořením, aby vytvořil výjimečně chutné jídlo plné bohatých a svůdných chutí. Nechte se zahřát tímto ohnivým jídlem, které je ideální pro rodinné oslavy nebo třeba pro piknik s přáteli. Vyzkoušejte Ohnivé kuřecí kari a dopřejte si nefalšovanou lahůdku plnou exotických přísad a chuťových zážitků.
Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová nastrouhaná na ozdobu (volitelné)
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Papriky nakrájejte na proužky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a papriky, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte, dokud nezežloutnou.
- Přidejte kari koření a mletý červený pepř, promíchejte a vařte asi 1 minutu, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte kokosové mléko a rajčatový protlak, promíchejte a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvou koriandrovou natřenou na vrcholu (volitelné).