19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ohnivý kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Ohnivý kuřecí kari⁣ je lahodná a pikantní ‍indická ​specialita, která určitě potěší milovníky ostrých jídel. Tento⁢ recept ⁤kombinuje‌ kuřecí maso ‌s křupavou zeleninou a exotickými kořením, aby vytvořil výjimečně chutné ⁣jídlo plné bohatých a svůdných chutí. Nechte ​se​ zahřát tímto ohnivým jídlem, ‍které je ideální ​pro rodinné oslavy nebo třeba ⁢pro‌ piknik s přáteli. ​Vyzkoušejte Ohnivé kuřecí kari a dopřejte si nefalšovanou lahůdku plnou exotických‍ přísad a chuťových zážitků.

Suroviny:

  • 500 g kuřecích ⁣prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ‌česneku
  • 1 červená paprika
  • 1​ zelená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého červeného ⁢pepře
  • 400 ml‍ kokosového mléka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová nastrouhaná na ozdobu​ (volitelné)

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a ⁢česnek nakrájejte na jemno. Papriky ⁣nakrájejte na proužky.
  3. V hluboké pánvi nebo⁣ hrnci zahřejte‍ olivový⁢ olej​ a osmahněte cibuli, česnek a papriky, dokud nezměknou.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí ⁢prsa a opékejte,⁢ dokud nezežloutnou.
  5. Přidejte kari koření a mletý​ červený pepř, promíchejte ⁤a vařte ⁣asi 1 minutu, aby se uvolnily vůně.
  6. Přidejte kokosové mléko a rajčatový protlak, promíchejte a vařte na ‍středním‍ ohni asi 10 minut, ⁤dokud omáčka nezhoustne.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem‌ podle chuti.
  8. Servírujte ‍s rýží nebo ‌naan chlebem⁤ a ozdobte čerstvou‍ koriandrovou natřenou na vrcholu⁤ (volitelné).