27. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si domácí obří horkou kachnu s křupavou kůží a zlatavými bramborami. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři s rodinou nebo přáteli. Podávejte s domácí omáčkou a čerstvým bylinkovým salátem pro dokonalou chuťovou harmonii. Užijte si tu nejlepší kachnu, kterou jste kdy ochutnali!
Suroviny
- 1 obří kachna
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- 3 cibule
- 100 g sádlo
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme kachnu. Omyjeme ji a osušíme papírovým ubrouskem. Očistíme česnek a nakrájíme ho na plátky. Dovnitř kachny vložíme česnek a posypeme solí, pepřem a kmínem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm zprudka zprudka opečeme kachnu ze všech stran, dokud není krásně zlatavá.
- Poté do hrnce přidáme cibuli a necháme ji lehce zesklovatět. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno pěkně ponořené.
- Přidáme majoránku, osolíme a opepříme, přiklopíme poklicí a dusíme asi 2 hodiny na mírném ohni, dokud kachna není měkká a brambory jsou krémové.
- Po uvaření kachnu vyndáme, nakrájíme na porce a podle chuti dochutíme omáčku. Podáváme s bramborami a chlebem.