20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nasi goreng je tradiční indonéský pokrm skládající se z vepřového masa, zeleniny a smažené rýže. Jedinečná kombinace koření a chutí vytváří neodolatelnou lahůdku, která potěší vaše chuťové buňky. Připravte si domácí nasi goreng a dovádějte své chuťové pohárky na dobrodružnou cestu do exotické kuchyně.
Suroviny
- 300g vepřového masa nakrájeného na nudličky
- 2 šálky vařené studené rýže
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme vepřové maso a restujeme, dokud nebude hotové.
- Přilijeme sójovou omáčku, kečup, kari koření, cukr, sůl a pepř. Promícháme.
- Přidáme vařenou rýži a důkladně promícháme, aby se všechny chutě spojily.
- Na okraj pánve uděláme prostor a rozklepneme do něj vejce. Necháme ztuhnout a pak promícháme s rýží.
- Pokrm podáváme horký posypaný nasekanou petrželkou nebo se zakysanou okurkou.