20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Nasi goreng – vepřový smažený rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng je tradiční indonéský pokrm ​skládající se ​z vepřového masa, zeleniny a smažené rýže. Jedinečná kombinace⁤ koření a chutí vytváří neodolatelnou lahůdku, která potěší ​vaše chuťové buňky.‍ Připravte‍ si domácí nasi goreng a ​dovádějte své chuťové pohárky ‌na dobrodružnou cestu do exotické kuchyně.

Suroviny

  • 300g vepřového masa nakrájeného na nudličky
  • 2 šálky vařené ‌studené rýže
  • 1 cibule⁤ nakrájená na ⁣kostičky
  • 3 ‌stroužky česneku nasekané
  • 2 vejce
  • 2 lžíce‌ sójové omáčky
  • 1 ⁤lžíce kečupu
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  2. Přidáme vepřové‌ maso a restujeme,⁣ dokud nebude hotové.
  3. Přilijeme⁢ sójovou omáčku, kečup, kari koření, ⁢cukr, sůl a pepř. Promícháme.
  4. Přidáme vařenou​ rýži a důkladně promícháme, aby se všechny chutě ​spojily.
  5. Na okraj pánve‌ uděláme prostor a rozklepneme do něj vejce. Necháme ztuhnout a pak ⁤promícháme s rýží.
  6. Pokrm podáváme horký posypaný nasekanou petrželkou nebo se zakysanou okurkou.