2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Nasi goreng s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng⁢ s krevetami je tradiční indonéské ​jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje⁢ vůně koření s křupavou zeleninou a šťavnatými ⁤krevetami. Nechte se unést do světa indonéské ​kuchyně a vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý ‍recept na nasi goreng s krevetami. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 300g vařeného ‌rýže
  • 200g krevet
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 mrkev
  • 100g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1⁢ lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky pokrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kolečka nakrájený česnek a krátce restujeme.
  3. Přidáme na proužky⁤ nakrájenou mrkev‌ a⁣ restujeme, dokud není měkká.
  4. Přidáme oloupané krevety a restujeme, ‌dokud nezmění barvu.
  5. Přidáme vařenou ⁤rýži a promícháme.
  6. Vytvoříme v prostředku pánve díru a do ní rozklepneme vejce. Osmahneme jako míchané vajíčko.
  7. Přilijeme sójovou omáčku,‌ přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti.
  8. Přidáme hrášek a⁢ promícháme dohromady.
  9. Pokrm podáváme posypaný petrželkou nebo koriandrem.