26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Nasi Goreng, indonéská smažená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit ⁣lahodný​ indonéský národní ⁢pokrm -​ Nasi ‍Goreng, ‍který je smaženou rýží plnou exotických chutí a vůní. Sledujte ‍náš jednoduchý ⁢recept a přenesete ⁣se přímo do ulic ‍Indonésie!

Suroviny

  • 300 g vařené studené rýže
  • 2 vajíčka
  • 100 g kuřecího ⁣masa
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme‍ na něm nakrájenou cibuli⁤ s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nasekané kuřecí⁤ maso ⁣a restujeme, dokud není maso ⁤propečené.
  3. Přidáme ⁣vařenou rýži a‍ promícháme s ostatními surovinami.
  4. Přilijeme sójovou ‍omáčku, přidáme kari koření,‌ sůl ⁤a pepř podle chuti.
  5. Vytvoříme důlek​ uprostřed‌ rýže a ‌rozklepneme do něj vajíčka. Necháme je ⁢ztuhnout a pak‍ opatrně promícháme⁢ s‍ ostatními surovinami.
  6. Nakonec podáváme⁣ naservírované s ​kousky čerstvé zeleniny nebo okapanými fazolkami.