26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodný indonéský národní pokrm - Nasi Goreng, který je smaženou rýží plnou exotických chutí a vůní. Sledujte náš jednoduchý recept a přenesete se přímo do ulic Indonésie!
Suroviny
- 300 g vařené studené rýže
- 2 vajíčka
- 100 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nasekané kuřecí maso a restujeme, dokud není maso propečené.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme s ostatními surovinami.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti.
- Vytvoříme důlek uprostřed rýže a rozklepneme do něj vajíčka. Necháme je ztuhnout a pak opatrně promícháme s ostatními surovinami.
- Nakonec podáváme naservírované s kousky čerstvé zeleniny nebo okapanými fazolkami.